Εκτύπωση

Ο Δήμος Γρεβενών τοποθέτησε ειδικούς κάδους απορριμάτων-ανθεκτικών σε αρκούδες

 Ο Δήμος Γρεβενών τοποθέτησε ειδικούς κάδους απορριμάτων-ανθεκτικών σε αρκούδες στο πλαίσιο της Δράσης 8 του έργου Life Arcpin, το Μάρτιο του 2016

Εκτύπωση

"Επίσκεψη του εξωτερικού ελεγκτή της Ευρωπαίκής Επιτροπής για το έργο LifeArcpin

Στις 5 και 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του εξωτερικού ελεγκτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έργο LIFE ARCPIN. Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της επίσκεψης ο κ. Ivaylo Zafirov συναντήθηκε με την ομάδα έργου στα γραφεία της ΑΝΓΡΕ και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της κάθε μίας από τις 38 δράσεις του έργου. Στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γρεβενών, κ. Γιώργο Δασταμάνη, κατά την οποία έγινε αναλυτική συζήτηση για το πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το έργο LIFE ARCPIN.

Εκτύπωση

Aπόφαση χρηματοδότησης του έργου LIFE ARCPIN

Aπόφαση χρηματοδότησης του έργου LIFE ARCPIN από το Πράσινο Ταμείο, μετά και από την έγκρισή της από τους συναρμόδιους υπουργούς: ΑΠΟΦΑΣΗ (*.pdf) ΕΓΚΡΙΣΗ (*.pdf)

Εκτύπωση

Απελευθέρωση θηλυκής αρκούδας

Στις 25.9.2015 ολοκληρώθηκε πετυχημένη επιχείρηση κοντά στο Παλαιόκαστρο - Σιάτιστα Κοζάνης, στην οποία η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, στο πλαίσιο του έργου LIFE ARCPIN, με τη συνδρομή του Δασαρχείου Τσοτυλίου, της ΚΟΜΑΘ και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας απελευθέρωσαν θηλυκή αρκούδα (περίπου 4 ετών), που είχε πιαστεί σε παράνομη θηλιά-παγίδα (πιθανώς για αγριογούρουνα). 

Εκτύπωση

Άρθρο του παγκόσμιας εμβέλειας επιστημονικού περιοδικού «Science»

Ο δρ. Γ. Μερτζάνης  και ο δρ. Γ.Ηλιόπουλος, επιστημονικοί συνεργάτες της Καλλιστώ και του LifeArcpinσυμβάλουν ως co-authors.

http://www.sciencemag.org/content/346/6216/1517.abstract